Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek 2012

Thema: Hallo wereld! Het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen!

Hou jij ervan om zelf verhalen te schrijven? Of maak je wel eens gedichtjes? En zit je in groep 7 of 8 van de basisschool? Doe dan mee aan onze schrijfwedstrijd en wie weet win jij een boekje met jouw eigen verhaal of gedicht erin!

Je verhaal (of gedicht) mag 1 tot 10 pagina’s lang zijn en moet het thema van de Kinderboekenweek hebben: het ontmoeten van mensen in andere werelden of culturen.De wereld wordt kleiner en tijdens je vakantie of op school kom je steeds meer in aanraking met andere culturen.

Maar ook in boeken reis je naar verre landen, beland je in de toekomst of kom je terecht in bijzondere fantasiewerelden! In die werelden ontmoet je mensen met een andere cultuur en andere gewoonten.

Denk aan Will in De Grijze Jager van John Flanagan, of Polleke uit de serie van Guus Kuijer, die een vriendschap onderhoudt met de Marokkaanse Mimoen. Ook door eropuit te trekken, ontstaan mooie verhalen over andere culturen, zoals in De scheepsjongens van Bontekoe. Of in het prentenboek De gele ballon van Charlotte Dematons, waarin je hele werelden kunt ontdekken.

MEEDOEN?!
Je kunt mee doen aan de verhalenwedstrijd door je verhaal VÓÓR 24 SEPTEMBER te mailen* naar: media@iwema.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd, basisschool, groep en telefoonnummer.
Wie weet win je een boek met jouw eigen verhaal er in!

Tijdens de Kinderboekenweek, op zaterdag 6 oktober vindt de prijsuitreiking plaats bij Boekhandel Iwema. Burgemeester Heldoorn zal om 15.00 uur een boekje met de winnende verhalen aan de winnaars overhandigen.

* Bij voorkeur als Word-document aanleveren

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten, De boekenwinkel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie