De zomertip van Fineke: Game – Anders de la Motte

Wanna play a game?

Henrik Pettersson (HP) heeft lak aan bijna alles. Op een dag vindt hij in de metro een gsm. Via dat toestel krijgt hij contact met iemand die nagenoeg alles van HP weet. Men vraagt hem of hij mee wil doen aan een spel. Na eerst een test met goed gevolg te hebben voltooid moet hij allerlei personen en situaties filmen waar hij goed geld mee kan verdienen. De tweede hoofdpersoon in het boek is rechercheur Rebecca Normén, de tegenpool van HP. Zij heeft de volledige controle over haar leven, maar toch voelt ze zich niet zeker: iemand weet van haar geheim uit haar verleden.

Een verhaal dat goed in elkaar zit en steeds spannender wordt. De la Motte balanceert tussen de virtuele en de werkelijke wereld.

Game is het eerste deel van een nieuwe Scandinavische trilogie over alternate reality games. Het boek won de prijs voor het beste Zweedse thrillerdebuut 2010 en de filmrechten voor een tv-serie zijn zelfs al verkocht. Anders de la Motte (1971) heeft een achtergrond in de IT als security-consultant maar was ook werkzaam bij de politie in Stockholm. Zijn ervaring op beide kennisgebieden kan worden teruggevonden in zijn thrillerdebuut.

Dit bericht werd geplaatst in Recensie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie