Kinderboekenweek 2015 – Raar maar waar (7-18 oktober)

KBW_LOGOS-01De Kinderboekenweek is een jaarlijks hoogtepunt in de boekwinkel. Dit jaar is het thema ‘Raar maar waar’ en natuur, wetenschap en techniek staan centraal.

Ook bij Iwema is het deze dagen groot feest! De winkel is versierd met knutselwerkjes van leerlingen van basisschool De Scharmhof. En als je bij onze proefjestafel in de winkel onze warrige, rare prijsvraag oplost, maak je kans op een leuke ‘raar maar waar ‘prijs! Dus neem je wedstrijdformulier mee en vul het in!!

Vrijdagmiddag 9 oktober: Micha Wertheim leest voor uit De Hik. (15.30 uur t/m 16.30 uur)

Op vrijdagmiddag 9 oktober leest niemand minder dan cabaretier Micha Wertheim  bij ons in de winkel voor uit zijn nieuwe prentenboek De Hik.

foto hik

ik ben de hik
ik hobbel en ik prik
ik rommel en ik tik
ik stotter in je slik
ik stuiter door je mik

Ik hik de hele dag
van hot naar her
en der en verder
dan dat
naar Jan en allemaal
maar ook naar jou


Dit is het verhaal van de hik. Of eigenlijk een korte autobiografie, opgetekend door Micha Wertheim. De hik houdt een vurig pleidooi voor het gastheerschap, want anders zou zijn laatste uur wel eens geslagen kunnen hebben. De hik stuitert en buitelt door het hele boek, dwars over en door de rijk geïllustreerde pagina’s van Cristina Garcia Martin.
In kleine terzijdes voorziet Wertheim het relaas van de hik van puntig commentaar in vrij rijm. De Hik is een origineel en vrolijk prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kinderboekenweekgeschenk  Per Ongelukt!

uitgave1-geschenkHet Kinderboekenweekgeschenk krijg je gratis tijdens de Kinderboekenweek , bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken .Dit jaar heeft Simon van der Geest  het Kinderboekenweekgeschenk  geschreven

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

 

Prentenboek Kinderboekenweek – Speeltuin

uitgave1-prentenboek

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is geschreven door Mies van Hout.

Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…. Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.

Verkoopprijs in de boekwinkel: € 5,-.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten, De boekenwinkel, Kinderboekenweek, prijsvraag en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie