Het meisje dat uit de lucht kwam vallen – Simon Mawer. Recensie door Ingrid Verbruggen

Opnieuw een prachtig boek van de auteur van De Glazen Kamer!

Ik heb al veel klanten het boek De glazen kamer van Simon Mawer aangeraden. Een geweldig boek met een mooi verhaal, gedeeltelijk gebaseerd op feiten. Veel klanten hebben het met plezier gelezen  en waren zo enthousiast dat ze het weer kochten voor familie en vrienden. Ik was dan ook heel benieuwd dan ook naar het nieuwe boek van Simon Mawer. Was het weer zo´n mooi boek?

Mawer maakt mijn verwachtingen meer dan waar, ook al is het een geheel ander verhaal. Toch is dit verhaal ook weer gebaseerd op historische feiten. De geheime dienst in Engeland ronselde in de jaren veertig vrouwen voor droppings in Frankrijk. Marian Sutro is een van de uitverkorenen, omdat ze geboren is uit een Engelse vader en een Franse moeder. Ze wordt opgeleid tot spion.

Ze krijgt naast de normale opdrachten als ze gedropt is een speciale opdracht. Ze moet in Parijs op zoek naar een jeugdliefde en hem proberen over te halen om over te lopen naar de Engelsen.

Marian heeft geleerd op de opleiding om uit vliegtuigen te springen en te doden als het nodig is. Maar het verhaal laat niet alleen die kant zien van het ondergronds verzet. Het laat ook de intriges zien en maakt duidelijk dat een verkeerde inschatting het verschil tussen leven en dood, gevangen of in vrijheid is.

Dit spannende en aangrijpende verhaal is een eerbetoon aan alle vrouwen die door de Britse geheime dienst het veld zijn ingestuurd. Een aanrader!

De Glazen Kamer van Mawer stond op de shortlist van de Man Booker Prize 2009.

Dit bericht werd geplaatst in Recensie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie