Ingrid tipt: De winter voorbij – Isabel Allende

 

Tegen de achtergrond van het hedendaags Amerika ontmoeten Lucia Maraz, Richard Bowmaster en Evelyn Ortega elkaar en gaan op reis om te zorgen dat ze van een lijk afkomen. Dit lijk heeft ze per toeval samen gebracht en dwingt hen door een vreselijke sneeuwstorm op pad te gaan.

Van alle drie de hoofdpersonen verteld Allende hun achtergrond. Lucia uit Chili die moest vluchten. Richard die zijn geluk vond in Brazilie maar het ook weer kwijtraakte en Evelyn die uit Guatemala als illegaal naar de Verenigde Staten kwam.

Door hun achtergrond vertrouwen ze de politie niet en besluiten het heft in eigen hand te nemen. Deze roadtrip brengt hen dichter bij elkaar.

Isabel Allende heeft deze roman een vleugje mystiek meegegeven zoals we van haar kennen. De thema´s rouw, immigratie en ouderdom zijn onderdeel van dit mooie verhaal vol emotie en liefde voor de mens.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2018, De boekenwinkel, Leestip, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s