Nynke’s beste boek van 2017 : De zoon van de verhalenverteller – Pierre Jarawan

Samir, zoon van Libanese ouders, groeit op in Berlijn. Zijn ouders kwamen in 1983 als vluchteling naar Berlijn. Na enkele jaren kregen ze een verblijfsvergunning en leken ze zich goed te hebben geïntergreerd.

Samir heeft een bijzondere band met zijn vader, zijn vader vertelt hem geheimzinnige verhalen voor het slapen gaan die hij niet door mag vertellen.Op een dag verdwijnt zijn vader plotseling. Wat hebben de verhalen en een gevonden foto van zijn vader in militair uniform met de verdwijning te maken?

Het boek leest als een oosters sprookje, je ruikt de geuren en ziet de kleuren van het Midden-Oosten. Het verhaalt de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Daarbij wordt ook de geschiedenis van Libanon beschreven. Zo geeft het een mooi beeld van een andere cultuur.

Een mooie familieroman, beeldend beschreven en boeiende informatie over het Midden-Oosten, kortom De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, Activiteiten, beste boeken, De boekenwinkel, eindejaarslijst, Leestip, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s