Ingrids beste boek van 2017 : Hoor nu mijn stem – Franca Treur

“De Trein naar Vlissingen stond er al” Zo begint de nieuwste roman van Franca Treur.

Gina gaat op weg om haar strenggelovige oudtante te verzorgen en tijdens de treinreis krijgt de lezer een terugblik op haar leven. Als Ina geboren en na het verongelukken van haar ouders opgroeit bij haar opa en zijn twee diepgelovige zussen Ma en Sjaan mag ze  gaan studeren. Ze ontworstelt zich aan het strenge geloof en maakt naam als presentatrice van een radioprogramma.

Maar in haar leven gaat het allemaal niet zoals ze wil. Na een mislukte poging haar vriend voor zich terug te winnen gaat ze tijdelijk terug naar haar geboortegrond.

Religie doet wat met een mens. Zo zou je de thematiek van Franca Treur kunnen samenvatten. Ze neemt je mee naar diegene met een rotsvast vertrouwen in God, maar laat je ook kennismaken met diegene die kritisch in verwondering kijken naar het geloof. Ze beschrijft de mensen levensecht en de teksten stemmen vaak tot nadenken. Toch beschrijft ze dit alles met respect en warmte.

In 2009 verraste Franca Treur met Dorsvloer vol confetti. Een geweldig meesterwerk. Maar met Hoor nu mijn stem is het haar meer dan gelukt om dat meesterwerk te overtreffen en daarom is het mijn boekenkeuze van 2017.

13-01-14 Nederland, portret, schrijfster ,Franca Treur. Foto Arthur Vriend / Hollandse Hoogte.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, eindejaarslijst, Leestip, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s