Eindejaarslijst 2017 van Van der Velde Boeken Assen!

De decembermaand is weer in volle gang en dus is het  tijd voor de jaarlijstjes. Om u door de wildgroei van eindejaarslijsten te loodsen, hebben we u een handje geholpen door een persoonlijke eindejaarslijst samen te stellen met onze beste boeken van 2017.

Met de eindejaarsdagen in het verschiet selecteerden wij speciaal voor u zes geweldige titels,  verrukkelijke boeken die u gewoon gelezen moet hebben.  Ze vormen wat ons betreft  het ideale cadeau voor de aankomende feestdagen. Lees onze recesies, laat u inspireren en spreek gerust de desbetreffende collega in de winkel aan voor meer informatie!

 

Ingrids beste boek van 2017 : Hoor nu mij stem – Franca Treur

Religie doet wat met een mens. Zo zou je de thematiek van Franca Treur kunnen samenvatten. Ze neemt je mee naar diegene met een rotsvast vertrouwen in God, maar laat je ook kennismaken met diegene die kritisch in verwondering kijken naar het geloof.

Lees hier mijn volledige recensie!

Paula’s beste boek van 2017 : Bloedbroers –  Roslund & Thunberg

“Bloedbroers” is het vervolg op “Made in Sweden” maar ook op zichzelf heel goed te lezen. Met korte levendige zinnen kruip je in de hoofden van de hoofdpersonen. Ook dit boek beschrijft het boeiende verloop van de familiebanden tussen vader en broers. […]Tot hoe ver blijf je je broer beschermen of neem je wraak?

Lees hier mijn volledige recensie!

Carola’s beste boek van 2017 : De Weense sigarenboer – Robert Seethaler

Wederom is het Seethaler gelukt om een prachtige sensibele Bildungsroman te schrijven. Deze keer met de jonge sigarenboer Franz Huchel in de hoofdrol.  “De Weense sigarenboer”‘ is echter bovenal een boek over het Oostenrijk en het Wenen van kort voor de Tweede Wereldoorlog. Het is een spiegel voor de mensheid op de rand van een historische omwenteling. De tijd dat geschiedenis letterlijk wordt geschreven.   Een tijdloze roman die je absoluut gelezen moet hebben!

Lees hier mijn volledige recensie!

Marians beste boek van 2017 : De piratenzoon – Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg onderscheidt zich door zijn journalistieke aanpak. De goed gedocumenteerde verhalen van Ruggenberg, die wel de hedendaagse mannelijke Thea Beckman wordt genoemd, zijn vaak deels waargebeurd. “Piratenzoon” is een superspannend verhaal over piraten, zeeslagen, wolven en Nederland tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En over de kracht van vriendschap en liefde. 

Lees hier mijn volledige recensie!

Nynke’s beste boek van 2017: De zoon van de verhalenverteller

Het boek leest als een oosters sprookje, je ruikt de geuren en ziet de kleuren van het Midden-Oosten. Het verhaalt de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Daarbij wordt ook de geschiedenis van Libanon beschreven. Zo geeft het een mooi beeld van een andere cultuur.

Lees hier mijn volledige recensie!

Ambers beste boek van 2017 : In het water – Paula Hawkins

Één ding kan ik alvast hierover verklappen. De climax heeft een enorme twist. Net zoals we eerder zagen bij “Het meisje in de trein”.  Je verwacht het niet, echt niet!  Naar mijn idee is het Paula Hawkins gelukt weer een thriller vol psychologische spanning neer te zetten. Misschien met zelfs nog meer diepgang en spanning dan de vorige. Het boek laat je niet meer los.

Lees hier mijn volledige recensie!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, Activiteiten, beste boeken, De boekenwinkel, eindejaarslijst, Leestip, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s