Lezend de zomer door met Van der Velde Boeken Assen! Zomertip Nr.8 van Paula : Jachthonden – Jørn Lier Horst

Opnieuw een fijne politiethriller van Jørn Lier Horst

Wanneer inspecteur William Wisting een telefoontje krijgt van dochter en journaliste Line dat een oude moordzaak – waarover hij destijds de leiding had – wordt heropend, ligt hij daar in eerste instantie niet wakker van. Dat verandert echter zodra de media zich vol op de zaak stort en er geruchten gaan over vervalst bewijs. Wisting’s naam wordt genoemd in verband met dit bewijs en zijn leidinggevende stuurt hem met verlof tot alles is overgewaaid.

Rustig achterover leunen en afwachten zit niet in Wistings karakter en in het geheim heropent hij het onderzoek van zeventien jaar geleden, waarbij een tienermeisje eerst verdween en later vermoord werd terug gevonden. Vastbesloten om zijn eigen onschuld te bewijzen gaat Wisting zelfs over morele grenzen. Dan verdwijnt er opnieuw een meisje en de omstandigheden lijken erg op die van de oude zaak. In een zinderende race tegen de klok moet Wisting proberen iedereen een stap voor te blijven….

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde serie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Met Jachthonden won hij de Glazen Sleutel, de Gouden Revolver en de Prijs van het Genootschap van Zweedse misdaadschrijvers voor de beste misdaadroman. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold.

Horsts werk is een unieke mix van spanning en realisme en hij toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie. Jachthonden is het tweede deel in het door uitgever A.W. Bruna uitgegeven Wisting Kwartet en ook prima los te lezen. Wil je echter al iets meer achtergrondinformatie over de hoofdpersonages hebben, begin dan met Rode sneeuw.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen, zomerlezen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s