Lezend de zomer door met Van der Velde Boeken Assen! Zomertip Nr.6 van Ingrid : Wiegelied – Cilla & Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlind wat maken die toch een geweldige thrillers!!

En ze schrijven niet alleen goede thrillers maar zijn ook de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. In Nederland werden ze bekend met het eerste deel van hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton. Springvloed was voor veel lezers een meer dan positieve ervaring. Dit deel is door Cilla & Rolf Börjlind bewerkt tot een tv serie. Ze zijn nu bezig met deel 2 Vele lazen ook deel 2, derde stem en deel 3 valse dageraad. En dan is nu sinds kort deel 4 verschenen.

Wiegelied begint met een hoofdstuk waarvan je pas aan het eind van het boek de impact begrijpt. Het tweede hoofdstuk begint vier maanden eerder met chaotische toestanden in Stockholm door de toestroom van vluchtingen. Een vriendin van Tom, de dakloze Muriel ontferm t zich over een vluchtelinge en buiten Stockholm wordt het begraven lichaam gevonden van een vermoorde jongen. Tom en Olivia worden op deze zaak gezet en komen een organisatie in het buitenland op het spoor en dat blijkt levensgevaarlijk. Je volgt in dit boek niet alleen Tom en Olivia maar ook commissaris Mette Olsäter, slachtoffers en daders.

Langzamerhand komen alle verhaallijnen bij elkaar in een gruwelijke waarheid. Een loeispannend verhaal waarbij Olivia en Tom niet alleen hun eigen plan trekken maar ook privé het nodige te verwerken hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen, zomerlezen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s