Lezend de zomer door met Van der Velde Boeken Assen! Zomertip Nr.5 van Marian: Layers – Ursula Poznanski

Waar ben je veilig als je nergens ongezien bent? Wat doe je als je niemand echt vertrouwt? Hoe bied je weerstand als iedere willekeurige voorbijganger een mogelijk gevaar voor je kan vormen?

De 17-jarige Dorian leeft op straat, weggelopen van huis. Hij scharrelt dagelijks zijn kostje bij elkaar en probeert daarbij zoveel mogelijk uit de problemen te blijven. Wanneer hij op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde zwerver en zich niet kan herinneren wat er is gebeurd, slaat hij op de vlucht.

Een onbekende man biedt onverwachts zijn hulp aan en zo krijgt Dorian weer een dak boven zijn hoofd en wordt hij voorzien van kleding, eten en drinken. Het enige dat Dorian hiervoor als tegenprestatie moet doen, is af en toe een pakketje bezorgen op diverse adressen.

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn en wanneer Dorian na een onverwacht incident een van de pakketjes zelf houdt, is hij zijn leven niet meer zeker. Hij belandt weer op straat, alleen dit keer een stuk minder anoniem. Wie kan Dorian nog vertrouwen? Wat is waarheid en wat is niet echt?

Layers is een spannende Young Adult-thriller, waarbij de lezer gegrepen wordt vanaf het moment dat het boek wordt opengeslagen. Alleen het omslag al, dat bestaat uit verschillende lagen, doet mysterieus aan en nodigt uit om meteen te beginnen met lezen. Het wantrouwen van hoofdpersonage Dorian tegenover alles en iedereen voelt zo echt, dat je zelf op straat ook bijna continu over je schouder zou gaan kijken.

Ursula Poznanski werkte als medisch journlist, tot haar debuut Erebos verscheen. Het werd in vijfentwintig landen vertaald en ontving de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis van de jeugdjury. Inmiddels is Poznanski fulltime schrijfster.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Recensie, Van der Velde Boeken, Van der Velde Boeken Assen, zomerlezen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s