Lezend de zomer door met Van der Velde Boeken Assen! Zomertip Nr. 1. van Nynke: De goede dochter – Karin Slaughter

Achtentwintig jaar geleden: twee zusjes, Samantha en Charlotte Quinn, wonen met hun ouders in een vervallen boerderijtje vlakbij het provinciestadje Pikeville.

Ze zijn er net komen wonen omdat hun eigen huis is afgebrand. Dit waarschijnlijk omdat een boze stadsgenoot hun huis in brand heeft gestoken. Hun vader, Rusty Quinn, is namelijk advocaat van mensen die vreselijke geweldsdelicten hebben begaan. Daardoor maakt hij zich niet erg geliefd in de stad.

Wachtend op de thuiskomst van hun vader worden ze door 2 mannen overvallen. Hun moeder, Gamma Quinn, wordt voor hun ogen op gruwelijke wijze vermoord. De meisjes worden meegenomen naar het bos, waar uiteindelijk één van hen voor haar leven moet rennen terwijl de ander moet achterblijven.

Achtentwintig jaar later is Charlie opnieuw getuige van een moord. Deze gebeurtenis brengt de nodige herinneringen naar boven. Maar zijn dit wel de juiste herinneringen? Wanneer haar vader de verdediging van de vermoedelijke dader op zich neemt en daarbij in het ziekenhuis belandt moet Charlie wel contact opnemen met haar zus Sam.

Verschillende keren wordt de moord op hun moeder en de gebeurtenissen daarna in het boek beschreven. Steeds komt de lezer een deel van het verhaal te weten. Het perspectief wisselt tussen de twee zussen en beiden blijken niet geheel betrouwbaar als verteller.

Wat is er achtentwintig jaar geleden precies gebeurd?

De gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden worden zeer expliciet beschreven: “Helder wit bot. Stukken hart en long. Strengen pees, slagaders en aderen, die samen met het leven uit haar gapende wonden stulpten.”

Het verhaal in het nu wordt niet vanuit een politieonderzoek beschreven, maar meer vanuit de juridische kant van een politiezaak. Het boek leest daardoor minder spannend dan de andere boeken van Karin Slaughter.

In dit boek wordt meer de nadruk gelegd op wat een traumatische ervaring met je doet. Welke herinneringen je hebt, wat je wegstopt.

Die ervaring is als een smeulend vuurtje in je vuile handen en blijft smeulen totdat het door een gebeurtenis weer volop gaat branden!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Van der Velde Boeken Assen, zomerlezen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s