Spannende Boeken Weken Tip: Ik zie jou – Clare Mackintosh

ikziejouclarebanner

Je reist elke dag naar je werk. Je denkt er niet over na. Je gaat naar de trein, gaat op een stoel zitten (als je geluk hebt), je leest een boek, of de krant, of iets op je telefoon. Zodra je op de plek van bestemming bent stap je uit. En dat elke werkdag opnieuw. Dezelfde roltrap, hetzelfde perron, de deuren van de stoppende trein, precies daar waar jij staat. En als jij weet wat je gewoontes zijn, dan weet een ander dat misschien ook…

Zoë Walker is gescheiden, woont samen met haar dochter, zoon en nieuwe vriend in Londen en forenst meerdere dagen per week naar haar werk. Tijdens een van die ritjes in de bomvolle metro schrikt ze enorm als ze op de foto bij een contactadvertentie haar eigen gezicht afgebeeld ziet.

Kelly Swift is, na haar gedwongen vertrek bij de zedenpolitie, weer gewoon een geüniformeerd wijkagent. Ze snakt er dagelijks naar weer serieus onderzoek te mogen doen.

Wanneer Zoë ontdekt dat het slachtoffer van een moord een dag eerder bij eenzelfde contactadvertentie stond afgebeeld, komt haar melding hiervan bij Kelly terecht en weet deze zich een rol toe te eigenen in het politieonderzoek.

Beide vrouwen proberen ieder via hun eigen middelen en op hun eigen werkwijze te achterhalen wat er aan de hand is met die contactadvertenties. Wie plaatst ze? Wat gebeurt er met de vrouwen op de foto’s bij de contactadvertenties? En is Zoë haar leven wel zeker?

Ik zie jou is een thriller die de lezer onder de huid gaat zitten. Je voelt een soort dreiging, maar is die reëel of is die slechts gestoeld op een gevoel bij beide vrouwelijke hoofdpersonages? Die ieder voor zich hun eigen bagage meedragen, waardoor hun blik wellicht enigszins vertroebeld is?

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Haar debuut Mea culpa was direct na verschijnen een grote hit in Engeland en wordt omschreven als een sensatie. Met Ik zie jou heeft ze opnieuw een huiveringwekkende thriller geschreven!

20170621_143203.jpg

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, Recensie, Spannende Boeken Weken, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s