Marian tipt: ‘De droogte’ van Jane Harper

droogte

Grimmige sfeer, interessante personages en een fenomenaal plot!

Na twintig jaar afwezigheid keert Aaron Falk terug naar zijn geboorteplaats Kiewarra. Het Australische stadje kampt al maandenlang met een aanhoudende droogte. Boeren houden met moeite hun bedrijven draaiende, soms door zich in de schulden te steken, en vele winkels zijn gesloten. De gemoederen lopen regelmatig hoog op en door de erge hitte hebben sommige bewoners een kort lontje.

20170406_110416

Tegen deze achtergrond heeft zich een gezinsdrama voltrokken. Luke Hadler pleegt zelfmoord, nadat hij zijn vrouw en zoontje van het leven heeft beroofd. Luke was Aarons beste vriend tijdens hun jeugd en diens begrafenis is de reden van Aarons terugkeer naar Kiewarra. De gemeenschap blijkt Aaron echter niet met open armen te verwelkomen na al die jaren. Al gauw blijkt wat de reden was van het plotselinge vertrek van Aaron en zijn vader twintig jaar geleden. De inwoners van Kiewarra zijn niet vergeten wat er destijds is gebeurd en de meesten zijn ronduit vijandig. Wanneer Aaron een eigen onderzoek instelt naar de omstandigheden rond de dood van zijn vroegere vriend en diens gezin, is niet iedereen even blij met zijn zoektocht naar de werkelijke toedracht en wordt de sfeer grimmiger.

‘De droogte’ is het debuut van Jane Harper en zoals Michael Robotham (een van mijn favoriete thrillerschrijvers) quote op de achterflap van het boek is het “een fenomenale misdaadroman. Je voelt de hitte, proeft het stof en knijpt je ogen tegen de zon als je dit leest”.

Daarnaast voel je continu de spanning en het wantrouwen van de inwoners jegens Aaron Falk, maar ook onderling naar elkaar toe. Voeg daarbij het diepgravende onderzoek dat Aaron, onofficieel maar met hulp van de plaatselijke brigadier, uitvoert en je hebt een geweldige thriller die ik alle liefhebbers van het genre van harte kan aanbevelen!

Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien jaar als journalist gewerkt, zowel in Engeland als in Australië. ‘De droogte’, haar thrillerdebuut, won in 2015 de Victorian Premier’s Literary Award voor een nog ongepubliceerd manuscript. De rechten zijn aan 22 landen verkocht en de filmrechten zijn ook al verkocht.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Recensie, Van der Velde Boeken Assen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s