Paula tipt: Jager – Lars Kepler

Na o.a. Hypnose en Getuige te hebben gelezen was wel duidelijk dat de boeken van Lars Kepler heerlijke spanning bieden. Nu ik Jager heb gelezen blijft deze mening wat mij betreft fier overeind. 

Hoewel de boeken draaien om de speurkwaliteiten van Joona Linna en de boeken daardoor doorregen zijn met het verloop van zijn leven is het niet erg om 1 of (in mijn geval: 2) delen te missen want de boeken lezen prima als op zichzelf staande verhalen.

Joona Linna zit een langdurige gevangenisstraf uit als er na 2 jaar een beroep op hem wordt gedaan door Saga Bauer van de geheime dienst. De politie zit met een vastgelopen onderzoek op de moord op de minister van buitenlandse zaken. Voor de buitenwereld is deze “na een kort ziekbed” overleden maar in het diepste geheim worden alle registers opengetrokken om deze terreurdaad op te lossen. Er volgen meer moorden en internationale terreur is wellicht niet het juiste spoor. Opvallend is dat de slachtoffers vlak voor hun dood hetzelfde kinderliedje te horen krijgen.

Tegelijkertijd worstelt Zwedens bekendste tv kok Rex Müller met zijn alcoholisme en de opvang van zijn tienerzoon met wie hij een moeizame relatie heeft. Na bestudering van beelden van beveiligingscamera’s wordt Rex geïdentificeerd en daarmee een belangrijke verdachte. Als de netten om Rex zich beginnen te sluiten krijgt ook hij het kinderliedje te horen waarmee zijn uren geteld zijn……

Dit is een boek om in één keer uit te lezen. Het leest prettig, makkelijk en de spanning zit er al snel in. Ik ga de twee gemiste delen binnenkort ook maar even inhalen.

Opmerkelijk is dat er op het einde van Jager een cliffhanger wordt gelanceerd die zo absurdistisch wijst naar een volgend deel van de Joona Linna reeks dat het – wat mij betreft – een beetje uit de toon valt. Persoonlijk denk ik dat de lezers sowieso al benieuwd zijn naar het volgende deel! En terecht.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, De boekenwinkel, Recensie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s