26-03 : Interview en signeersessie David Pefko – Daar komen de vliegen

Op zondag 26 maart van 14.00 – 16.00 uur wordt David Pefko in onze winkel in Assen geïnterviewd door huisinterviewer Dhr. W. Schlundt Bodien over zijn recent verschenen roman Daar komen de vliegen. Aansluitend is er gelegenheid zijn nieuwe boek te laten signeren en met de auteur in gesprek te gaan.

Bijna zes jaar deed Gouden Boekenuil-winnaar David Pefko over de opvolger van Het voorseizoen. Intussen zat hij zelf in de in gevangenis, kreeg een zoon en verhuisde achttien keer in twee jaar. Nu maakt hij echter een geweldige comeback met Daar komen de vliegen, een hallucinante roman over de neergang van een joodse geldtycoon, gemodelleerd naar de beruchte Bernie Madoff. Deze in 2008 als fraudeur ontmaskerde New-Yorkse aandelenhandelaar was verantwoordelijk voor het bankroet van duizenden klanten.

Boekenweek 2017 – Verboden vruchten

Het thema van de Boekenweek 2017 is ‘Verboden vruchten’. Een thema regelrecht uit het paradijs zou je kunnen zeggen. Maar net zoals Adam en Eva werden gestraft voor het eten van de verboden appel, hebben die verboden vruchten altijd een scherp randje. Ze zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Je weet dat je er vanaf moet blijven, maar je kunt geen weerstand bieden. Drank en drugs, hebzucht, leugens, overspel en obsceniteit – de mens is genotzuchtig. Dit levert strijd op met het geweten, je omgeving of confronteert je met je fysieke en psychische grenzen. Kortom; wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.

Pefko laat je in Daar komen de vliegen op een ongekende manier het gezicht van de hebzucht zien.

Daar komen de vliegen is een levendig portret van een New Yorkse zakenman die dertig jaar lang dacht dat zijn geheim veilig was en misschien wel nooit aan het licht zou komen. Een man die een systeem hanteerde waar iedereen in geloofde maar waar niets van klopte. Een zenuwslopend en ontroerend familiedrama, een roman over schuld en boete, over onwrikbaar vertrouwen en sluimerend ongeloof, over eeuwigdurend afscheid. David Pefko legt in zijn roman onze monsterlijke obsessie met geld overtuigend bloot

Daar komen de vliegen is lovend ontvangen door de pers. De Volkskrant betitelde het als een ‘Great American Novel, in de traditie van Jonathan Franzen of Philip Roth’. Ook bij Trouw, Humo, De Standaard en Het Parool regende het sterren voor Pefko’s roman

David Pefko

De biografie van de Grieks-Nederlandse schrijver David Pefko (1983) is aan verandering onderhevig.

‘Jaren geleden, toen ik nog geen boeken schreef, was ik een periode gepassioneerd belastingfraudeur. Ik vulde mijn belastingaangiften foutief in en gaf weinig tot geen inkomsten op. Ik regelde zo nu en dan een forse teruggave waarop ik helemaal geen recht had en vierde feest als het op mijn rekening stond.’ (nrc.next)

Zeker is wel dat hij in 2009 debuteerde met de roman ”Levi Andreas” en in 2012 de Gouden Boekenuil won met zijn tweede boek Het voorseizoen.Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC Handelsblad.

Datum: 26 maart 2017
Tijdstip: 14.00 uur -16.00 uur
Entree: gratis
Aanmelden via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s